Program


Somewhere else Kolibri 25 - Találkozások január 21-29.

Somewhere else Kolibri 25 - Találkozások január 21-29.

7 éves kortól
Somewhere else

A llubljanai színház Valahol máshol című előadása nehéz témát jár körül: egy lány a háború kellős közepén találja magát; bombázók repülnek a város felett, az utcák kiürülnek, nincs több étel a boltokban, az iskolát bezárják, az utcákról lövések zaja hallatszik. A lány a szobájában és az óvóhelyen rejtőzködve arról álmodozik, hogy vidékre menekül, ahol talán még békés az élet. Valahol máshol szeretne lenni, távol a háború szörnyűségeitől.

“Ma reggel felkeltem, megmostam a fogam és megreggeliztem. Akkor még minden normális volt. Délután az utcán játszottam a barátaimmal. De aztán minden megváltozott. Nem mehetek ki az utcára, mert túl veszélyes. A barátaimat talán sosem látom többé… És amikor égzengést hallok, el kell bújnunk az alagsorban.”

Hogy látják a gyerekek a háborút? Az ő szemükön keresztül válik csak igazán nyilvánvalóvá az erőszak értelmetlensége. A Valahol máshol megható előadás a háború abszurditásáról és kegyetlenségéről. Az szlovén vendégjáték különlegessége, hogy a főszereplő egymaga jeleníti meg a háború dúlta életet a színpadon, minimalista díszlet és videóvetítések segítségével.